Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк зберіг облікову ставку на рівні 25%

Реклама

Правління Національного банку України ухвалило рішення залишити облікову ставку на рівні 25% річних і запровадити комплекс додаткових заходів для посилення конкуренції банків за строкові депозити населення. Про це повідомила прес-служба НБУ.

Нагадаємо, що Нацбанк підвищив облікову ставку до 25% річних з 3 червня 2022 року.

"Такі кроки сприятимуть подальшому підвищенню привабливості гривневих заощаджень,  підтриманню стійкості валютного ринку та формуватимуть передумови для пом'якшення обмежень на ньому. Це дасть змогу захистити заощадження громадян від інфляційного знецінення і забезпечить зниження цінового тиску", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ухвалено рішення, що з 11 травня 2023 року пільгові нормативи формування банками обов'язкових резервів за строковими коштами на рахунках фізичних осіб у національній (0%) та іноземній валютах (10%) поширюватимуться лише на депозити з початковим строком від трьох місяців.

Наступне засідання Правління Національного банку України з питань монетарної політики відбудеться 27 квітня 2023 року.

Раніше ми писали: Облікову ставку підвищено до 25 %: Нацбанк роз'яснив, що це означає

Сервіс перевірки компаній та фізосіб ContrAgent надається на вигідних умовах. Співпрацюйте тільки з надійними контрагентами, у яких немає зв'язків у рф та РБ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини