Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Примусова евакуація дітей: що передбачено постановою Кабміну?

Реклама

З метою захисту дітей, які перебувають у зоні воєнних дій і збройних конфліктів, в умовах воєнного стану обласні військові адміністрації за погодженням з органами військового командування на відповідній території та Координаційним штабом з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану можуть прийняти рішення про проведення обов'язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з окремого населеного пункту в місцевості, де ведуться бойові дії.

Про це йдеться в постанові Кабміну від 7 березня 2023 р. N 209, яка набула чинності 10.03.2023.

Обов'язкова евакуація в примусовий спосіб дітей здійснюється за супроводом одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника.

Відповідне рішення має містити інформацію про:

  • строки проведення евакуації;

  • збірні та приймальні пункти евакуації;

  • державні органи з числа органів з евакуації, їх територіальні підрозділи, які залучаються до проведення евакуації;

  • контактні дані уповноважених осіб приймальних пунктів евакуації.

Про результати виконання такого рішення відповідна обласна військова адміністрація щодня інформує Координаційний штаб з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Відмова батьків, осіб, які їх замінюють, або інших законних представників від обов'язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з окремого населеного пункту в місцевості, де ведуться бойові дії, не допускається.

Мінреінтеграції повідомило, що наразі під відповідні критерії застосування примусової евакуації дітей із зон бойових дій підпадає тільки Бахмут.

Адвокати із сімейних справ вивчають актуальні ситуації щодо розлучення, поділу майна, ухилення від сплати аліментів з ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Також система містить повну базу українського законодавства з експертними коментарями. Придбайте ІПС ЛІГА:ЗАКОН за посиланням.

Читайте також:

Подати заяву про шлюб тепер можна в Дії

Національна асоціація адвокатів підтримала запровадження спеціалізації суддів із розгляду сімейних справ і захисту прав дітей

Депутати пропонують нову суддівську спеціалізацію з розгляду сімейних справ щодо захисту прав дітей

Уряд пропонує пом'якшити адмінвідповідальність для батьків-одинаків

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини