Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правове регулювання штучного інтелекту: у НААУ створено Робочу групу

Реклама

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова створила Робочу групу з питань правового регулювання штучного інтелекту (AI) та напрацювання рекомендацій до національного законодавства у цій сфері.

Очолив Робочу групу заступник Голови Ради адвокатів України Валентин Гвоздій.

У НААУ пояснили, що створення Робочої групи обумовлено активним розвитком і використанням систем штучного інтелекту в Україні та світі. Створення базового законодавства в цій сфері дасть змогу забезпечити прозорість і належне правове регулювання штучного інтелекту, захист від можливих кібератак та інших загроз, а також запобігти їх недоречному використанню.

Однак найважливішим завданням Робочої групи при розробці законотворчих пропозицій визначено забезпечення належного захисту прав людини під час розробки, впровадження та використання систем штучного інтелекту, зазначають у НААУ.

Робоча група займатиметься аналізом найважливіших юридичних питань розвитку та використання штучного інтелекту.

Серед головних завдань Робочої групи:

  • забезпечення доступу до даних, що використовуються для навчання та функціонування систем штучного інтелекту;

  • захист авторських прав та власності на дані, що використовуються для створення систем штучного інтелекту;

  • визначення правил щодо забезпечення безпеки систем штучного інтелекту з метою захисту від можливих кібератак та інших загроз;

  • визначення етичних принципів та правил, якими мають керуватися розробники систем штучного інтелекту.

Робоча група також займатиметься визначенням меж використання систем штучного інтелекту в різних галузях, захистом персональних даних, зібраних системами штучного інтелекту, визначенням правил щодо їх збереження та використання, та сприянням розвитку навичок та освіти у галузі штучного інтелекту.

НААУ запрошує адвокатів долучитися до роботи Робочої групи з питань правового регулювання штучного інтелекту та напрацювання рекомендацій до законодавства у цій сфері. Якщо ви бажаєте долучитися до цієї роботи, до 10 березня 2023 року необхідно надіслати своє резюме та мотиваційний лист на електронну пошту НААУ: info@unba.org.ua.

За повідомленням Національної асоціації адвокатів України

ЛІГА:ЗАКОН презентує можливості штучного інтелекту для договірної роботи. Відтепер аналіз контрактів, підбір нормативної інформації й оцінку ризик-факторів можна здійснити прямо в LIGA360: Юрист. Ми перевірили роботу AI на тисячах договорів, щоб економити ще більше вашого часу. Замовте LIGA360:Юрист з функціоналом автоматизації договірної роботи Contractum прямо сьогодні.

Читайте також:

Адвокатський запит: як не допустити помилки при оформленні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини