Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати зареєстрували законопроєкт, яким пропонується змінити керівництво Бюро економічної безпеки

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроєкт № 9080 "Про внесення змін до Закону України "Про Бюро економічної безпеки України" та інших законів України щодо перезавантаження Бюро".

Виходячи з пояснювальної записки до законопроєкту, пропонується внести наступні зміни до Закону «Про Бюро економічної безпеки України»:

1) за прикладом кращих практик Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного агентства з питань запобігання корупції та Офісу генерального прокурора пропонується провести переформування складу та змісту вимог до діяльності конкурсної комісії з призначення Директора Бюро економічної безпеки України (загальна чисельність зберігається - 9 осіб), зокрема:

• до складу конкурсної комісії входять по дві особи, визначені Радою національної безпеки і оборони України та Кабінетом Міністрів України, та, за окремою процедурою, призначаються п'ять осіб на підставі пропозицій міжнародних та іноземних організацій, які відповідно до міжнародних або міждержавних угод протягом останніх трьох років до дня завершення строку повноважень Директора Бюро або до дня дострокового припинення його повноважень надавали Україні міжнародну технічну допомогу у сферах проведення структурних реформ, фінансової та технічної підтримки України, реформування органів кримінальної юстиції, зокрема, запобіганню і протидії кримінальним правопорушенням у сфері економіки, корупції, легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення;

• удосконалено вимоги до членів конкурсної комісії - може бути особа, яка має досвід роботи не менше п'яти років у сферах права або запобігання і протидії корупції;

• оптимізовано алгоритм прийняття рішень конкурсною комісією - рішення конкурсної комісії вважається прийнятим, якщо за нього проголосували не менше п'яти членів конкурсної комісії, у тому числі не менше трьох членів комісії з числа міжнародних експертів. Член конкурсної комісії може брати участь у її засіданні дистанційно в режимі відеоконференції;

• передбачено, що фінансування діяльності конкурсної комісії та її членів може здійснюватися за рахунок залучення міжнародної технічної допомоги;

• визначено, що конкурсна комісія подає на розгляд Прем'єрміністру України одну кандидатуру (переможця конкурсу) замість трьох;

• повноваження членів конкурсної комісії припиняються у день набрання чинності рішенням Уряду України про призначення Директора БЕБ.

2) повноваження Директора Бюро економічної безпеки України, його першого заступника та заступників припиняються достроково, а Кабінетом Міністрів України оголошується новий конкурс на посаду Директора Бюро економічної безпеки України.

3) впродовж року діючі співробітники Бюро економічної безпеки України підлягають проходженню атестації, а саме: атестація здійснюється згідно з Порядком, який затверджується Директором Бюро; проводиться кадровою комісією в центральному апараті; її предметом є оцінка професійної компетентності, рівня знань та умінь, професійної етики, доброчесності та наявності конфлікту інтересів.

А ви впевнені у зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Читайте також: АРМА реалізувало на відкритих торгах понад 32 тис. тонн арештованого російського аміаку

БЕБ арештувало логістичний центр, який належить росіянам: вартість активів близько 700 млн грн

Ухилення від сплати податків у розмірі 23 млн грн: БЕБ повідомило про підозру громадянці України

Суд наклав арешт на майно забудовника, який підозрюється в ухиленні від сплати податків на 140 млн грн

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини