Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін запустив селф-скрінинг адаптації законодавства України до права ЄС

Реклама

28 лютого 2023 року Кабінет Міністрів України схвалив постанову щодо проведення первинної оцінки стану імплементації актів права Європейського Союзу (acquis ЄС)». Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Урядового порталу.

Документ визначає організацію проведення оцінки адаптації законодавства України до права ЄС (селф-скринінг) і виявлення невідповідностей та прогалин, які необхідно усунути для підготовки України до переговорів про вступ до ЄС.

«Україна стала державою-кандидатом в члени ЄС. Ми виконали дві третини Угоди про асоціацію. Отримали 5 «безвізів» із Європейським Союзом: енергетичний, транспортний, економічний, митний, цифровий. Євросоюз надає нашій державі безпрецедентну політичну, військову, фінансову, гуманітарну підтримку та впровадив уже десять санкційних пакетів проти росії», - сказав Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він підкреслив, що Україна має амбіцію цьогоріч відкрити переговори про членство, а за два роки бути готовою до вступу в Євросоюз.

«Наразі важливо провести точну оцінку наших зусиль, побачити слабкі місця та зрозуміти, де слід посилитися. Для цього ухвалюємо постанову про селф-скринінг (або самоаудит) українського законодавства на предмет його відповідності європейським стандартам», - зазначив очільник Уряду.

До 30 червня 2023 року міністерства та ЦОВВ мають провести відповідну роботу, а до 30 серпня подати Уряду звіт, у якому мають бути конкретні пропозиції, як узгодити секторальне законодавство відповідно до права ЄС. Координуватиме процес Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Уряд запустив масштабний процес оцінки стану наближення України до всього законодавства ЄС, а це більше 27 тисяч актів права розділених на 35 тематичних розділів майбутньої угоди про членство", - зазначила Ольга Стефанішина.

А ви впевнені у зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Читайте також: Європарламент визнав рф державою-спонсором тероризму

Парламентська асамблея НАТО визнала рф країною-терористом

Євродепутати схвалили угоду ЄС про спрощення автоперевезень з Україною

Президент затвердив Угоду про "транспортний безвіз" з ЄС

Україна отримала статус кандидата в члени ЄС: що це означає?

Вступ України до ЄС: переваги для громадян та бізнесу

Що дасть Україні статус кандидата у члени ЄС?

Європейський Союз скасував мита на українські товари: Мінекономіки

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини