Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Унесено низку змін щодо функціонування Єдиного реєстру адвокатів України: рішення РАУ

Реклама

На онлайн-засіданні 21 лютого 2023 року Рада адвокатів України ухвалила низку рішень щодо функціонування Єдиного реєстру адвокатів України.

Зокрема, РАУ внесла зміни до Порядку ведення ЄРАУ стосовно відомостей адвокатів, які отримали свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю у неналежно створеному відповідно до законодавства України та актів НААУ органі. Такі відомості адвокатів вважаються недостовірними.

Згідно із Порядком ведення ЄРАУ, у разі виявлення недостовірних відомостей профайл такого адвоката не відображається у публічній частині ЄРАУ на офіційному вебсайті НААУ.

Також Рада адвокатів України прийняла рішення внести зміни до Порядку ведення ЄРАУ таким чином, щоб в профайлі адвоката в ЄРАУ окремим рядком було відображено, що інформація про право на заняття адвокатською діяльністю не підтверджена адвокатом, тому не відповідає вимогам щодо достовірності, передбачених пунктом 3.7 Порядку ведення ЄРАУ.

РАУ внесла і низку технічних правок для забезпечення функціонування Єдиного реєстру адвокатів України.

За повідомленням Національної асоціації адвокатів України

Відвідуй навчальні заходи НААУ та отримуй кваліфікаційні бали. Календар заходів ВША НААУ допоможе вдало поєднати роботу та обов'язкове підвищення кваліфікації. Більше за посиланням.

Читайте також:

Адвокатський запит: як не допустити помилки при оформленні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини