Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У 2023 році Парламент продовжить оновлення Кодексу законів про працю

Реклама

В Україні стрімко зростає попит на інтелектуальні та «крафтові» продукти.

Враховуючи особливості розвитку суспільно-трудових відносин, а також необхідність адаптувати законодавство України у сфері праці до вимог Європейського Союзу, Верховна Рада продовжить оновлення Кодексу законів про працю у 2023 році.

Одне із завдань Парламенту - запровадити нові види трудових відносин і розбудувати особливі алгоритми їх регулювання.

Серед ідей, що обговорюється - сприяння держави у створенні майданчиків для надавачів та отримувачів послуг, що може значно скоротити рівень безробіття в Україні, зокрема, в період повоєнного відновлення.

Мова йде про новий для України тип трудових відносин - платформну зайнятість.

Платформна зайнятість передбачає надання інтернет-сервісами та майданчиками можливості роботодавцю розмістити запит на виконання того чи іншого завдання, а безпосередньому виконавцю послуг - виконати ці завдання відповідно до власних компетенцій. Через інтернет-майданчики люди зможуть знаходити роботу, створювати колективи, виконувати проекти. Такий тип зайнятості стає сьогодні одним із перспективних напрямів розвитку ринку праці у світі.

За повідомленням прес-служби Апарату Верховної Ради

Як HR-фахівцю економити час? З системою LIGA360: HR-Менеджер всі відповіді для роботи знайдуться в 2 кліки. Персональна стрічка новин, експертні відповіді та трудове законодавство на єдиній платформі. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини