Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 15 лютого українці зможуть отримувати судові повістки через Viber

Реклама

Державне підприємство «Інформаційні судові системи» повідомляє про випуск оновленої версії програмного забезпечення автоматизованої системи документообігу суду, яка передбачає запровадження додаткового каналу електронної комунікації судів з учасниками судового процесу.

Йдеться про розширення способів надсилання судових повісток і викликів у вигляді електронних повідомлень.

З 15 лютого 2023 року, на додачу до вже традиційних SMS-повідомлень, реалізовано можливість надсилання повісток і викликів за допомогою месенджера Viber.

Відповідне нормативне підґрунтя закладено в оновленому Порядку надсилання судових повісток, повідомлень і викликів учасникам судового процесу в електронній формі, затвердженому наказом ДСА від 23 січня 2023 року № 28 (детальніше).

Роз'яснено, що реалізація цієї спільної ініціативи ДП «ІСС» і Державної судової адміністрації в повній мірі відповідає вимогам процесуального законодавства та спрямована в першу чергу на економію коштів бюджету. Середня вартість відправки однієї повістки для суду буде значно нижчою, оскільки для відправки однієї повістки за допомогою Viber потрібне лише одне повідомлення (проти 5 - 6 SMS-повідомлень в середньому та 15 як максимум).

Алгоритм дій такий: за замовченням, система документообігу намагається відправити повістку через месенджер, у разі неможливості такої відправки повістка відправляється як SMS.

За повідомленням порталу «Судова влада України»

Як спрогнозувати ваші шанси на перемогу в суді? Скористайтеся ІТ-платформою LIGA360. Технології штучного інтелекту проаналізують вашу позовну заяву, щоб ви змогли оцінити перспективність справи й скоригувати аргументи. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Особливості здійснення господарського судочинства в умовах війни

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини