Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Місцевий суд Івано-Франківської області уперше виніс вирок у справі не виконання обмежувальних приписів

Реклама

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області вперше розглядав справу про обвинувачення чоловіка за статтею 390-1 КК України (невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників). Про це повідомила прес-служба суду.

Під час розгляду справи, суд з'ясував, що рішенням Калуського міськрайонного суду видано обмежувальний припис, яким обвинуваченому заборонено:

  • перебувати в місці проживання (перебування) потерпілого, наближатися до нього ближче 100 метрів до місця проживання (перебування);

  • особисто і через третіх осіб розшукувати  потерпілого якщо він за власним бажанням перебуває у місці, невідомому обвинуваченому, переслідувати його та в будь-який спосіб спілкуватися з ним.

Проте обвинувачений перебував по місцю проживання потерпілого та вчинив стосовно нього домашнє насильство психологічного характеру, чим умисно не виконував встановлені рішенням суду обмежувальні приписи, які були до нього застосовані.

Прокурор у судовому засіданні просила призначити обвинуваченому покарання у виді 1 місяця арешту.

Зазначається, що обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся за вчинене.

"З'ясувавши думку учасників судового провадження, дослідивши матеріали справи, суд вирішив призначити покарання у виді одного місяця арешту. Після набрання вироком законної сили, обвинуваченого потрібно затримати та направити до місця відбування покарання", - йдеться в повідомленні суду.

Читайте також: 25 цікавих матеріалів для сімейного адвоката

Як зручно стежити за правовою картиною дня? LIGA360 стежитиме за законодавчими змінами для тебе. Налаштуй свій моніторинг вже сьогодні.

Шукаєш судові рішення, що посилаються на певну статтю чи фрагмент НПА? Спробуй LIGA360 для юриста та адвоката. Дізнайся про всі переваги системи за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини