Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено Порядок надання електронних публічних послуг у сфері держреєстрації юросіб та ФОП в автоматичному режимі

Реклама

Наказом Міністерства юстиції та Міністерства цифрової трансформації від 12 січня 2023 року № 195/5/4 внесено зміни до пункту 4 Порядку надання електронних публічних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців у автоматичному режимі, затвердженого наказом Мін'юсту та Мінцифри від 14 липня 2022 року № 2933/5/66 (далі - Порядок).

Фахівці Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) нагадали, що Порядок визначає механізм надання електронних публічних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців в автоматичному режимі без участі державного реєстратора юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань у режимі реального часу за допомогою програмного забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань на підставі документів суб'єктів звернення, поданих в електронній формі засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг.

Зокрема, абзаци другий та третій пункту 4 Порядку буде викладено в новій редакції.

Так, після набрання чинності цією нормою заявником може бути:

- у разі подання документів для державної реєстрації фізичної особи підприємцем - громадянин України, який досяг вісімнадцятирічного віку, якому присвоєно реєстраційний номер облікової картки платника податків, який не є фізичною особою - підприємцем відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру та має намір провадити підприємницьку діяльність, а також особа, що набула статусу електронного резидента;

- у разі подання документів для державної реєстрації змін до відомостей про фізичну особу - підприємця, що містяться в Єдиному державному реєстрі, та для державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням - громадянин України, який є фізичною особою - підприємцем відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру, а також особа, що набула статусу електронного резидента.

Таким чином, коло заявників розширено шляхом включення до їх числа осіб, що набули статусу електронних резидентів.

Вказана норма наказу набирає чинності з 1 квітня 2023 року.

Уникайте ризиків за договірними зобов'язаннями. Спробуйте LIGA360: Юрист з функцією Contractum. Цей інструмент визначить тип вашого договору, сформує структуру та паспорт договору, здійснить пошук ризик-слів та загальних помилок. Дізнайтесь більше за посиланням.

Читайте також:

Особливості Дія Сіті під час війни

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини