Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вища рада правосуддя відновила авторозподіл справ (крім дисциплінарних скарг)

Реклама

23 січня 2023 року Вища рада правосуддя прийняла рішення про відновлення автоматизованого розподілу справ, які перебували на розгляді у звільнених із посад членів Ради, а також розподіл справ (матеріалів), що надійшли після 22 лютого 2022 року (крім скарг щодо дисциплінарного проступку судді та скарг на рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді чи прокурора), між діючими членами.

Положенням про автоматизовану систему розподілу справ встановлено порядок функціонування автоматизованої системи визначення члена Вищої ради правосуддя - доповідача при здійсненні ним повноважень. У разі звільнення члена ВРП справи, що були розподілені цьому члену, підлягають повторному автоматизованому розподілу.

ВРП нагадала, що для недопущення порушення вимог чинного законодавства (після запровадження служби дисциплінарних інспекторів) рішенням Вищої ради правосуддя від 5 серпня 2021 року № 1809/0/15-21 було зупинено розподіл дисциплінарних скарг, а також скарг на рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді чи прокурора.

За повідомленням Вищої ради правосуддя

Нагадаємо, Вища рада правосуддя стала повноважною: з'їзд суддів України заповнив свою квоту (детальніше).

LIGA360 - перше рішення для автоматизації legal research на українському ринку. Миттєвий аналіз мільйонів законодавчих актів та судових справ для формування найефективніших правових позицій. Замов прямо сьогодні.

Читайте також:

Оновлено Інструкцію з діловодства в місцевих та апеляційних судах: які зміни передбачено

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини