Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємства, які купуватимуть імпортовану електроенергію, будуть захищені від планових відключень в межах придбаної енергії: Мінекономіки

Реклама

Підприємства, які купуватимуть імпортовану електроенергію, будуть захищені від планових відключень в межах придбаної енергії. Про це заявила Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко на зустрічі з представниками галузевих об'єднань та підприємств - найбільшими споживачами електроенергії. Про це повідомила прес-служба Мінекономіки.

Зазначається, що запроваджений рішенням Уряду механізм імпорту електроенергії з ЄС дозволить виробникам зменшити залежність від планових відключень електроенергії та сприятиме посиленню енергетичної безпеки України.

«Це було непросто, але нам вдалося створити прийнятний робочий механізм. Доступна пропускна спроможність для імпорту електроенергії з країн ЄС, зокрема Румунії та Словаччини, складає 600 МВт на годину. Підприємства, які купуватимуть імпортовану електроенергію, будуть гарантовано захищені від планових обмежень електропостачання в об'ємах закупленої ним електроенергії», - розповіла Юлія Свириденко.

За її словами, зпропонований механізм, що прописаний у постанові Кабінету Міністрів № 1 від 3 січня 2023 року, допоможе функціонувати цілим галузям економіки, насамперед тим, що критично залежні від безперебійного енергопостачання.

LIGA360 для компаний. Обеспечьте информацию для ключевых сотрудников, автоматизируйте медиамониторинг и договорную работу вашего бизнеса. До 15 января выберите LIGA360 для 3 или 5 специалистов, чтобы получить скидку.

Читайте також: З 1 січня Держпраці видає дозволи тільки в електронній формі

Податкові перевірки під час воєнного стану

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини