Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

11-13 січня відбувається ХІХ позачерговий з'їзд суддів України

Реклама

11-13 січня 2023 року відбувається ХІХ позачерговий з'їзд суддів України, головним питанням порядку денного роботи з'їзду є обрання членів до складу Вищої ради правосуддя. Про це раніше повідомляла прес-служба РСУ.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук звернувся до його делегатів із закликом обрати вісьмох членів Вищої ради правосуддя від судової гілки влади, щоб орган розпочав  свою роботу.

"Саме цей державний орган вносить подання про призначення суддів, притягує їх до дисциплінарної відповідальності та звільняє з посади, надає згоду на затримання чи утримання під вартою. Крім того, за результатом проведеної реформи, ВРП також повинна буде сформувати новий склад Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, яка відповідає за кадрове наповнення усієї судової гілки влади", - зазначив він.

Історію судової справи можна переглянути на ІТ-платформі LIGA360. Дізнайтеся, чи не було рішення переглянуто чи скасовано, дізнайтеся деталі справи та оцініть тривалість розгляду. Подробиці за посиланням.

Читайте також: Етична рада ухвалила рішення про відповідність кандидатів на посаду члена ВРП від з'їзду суддів

Оголошено про початок прийому документів від кандидатів для обрання членів ВРП З'їздом науковців

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини