Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підстави невизнання податкової звітності передбачені не лише законом

18 березня 2010, 14:01
396
0
Реклама

Перелік підстав для невизнання податкової звітності став предметом роз'яснення в листі Держкомпідприємництва № 1798 від 16 лютого 2010 року.

Згідно Закону № 2181 - III податкова звітність, отримана від платника податків контролюючими органами як податкова декларація, може бути не визнана таким органом в якості декларації тільки у трьох випадках: якщо в ній не вказані обов'язкові реквізити; якщо вона не підписана відповідними посадовцями і якщо вона не скріплена друком платника податків.

Проте Комітет вважає, що в цей перелік входять і 5 додаткових підставпередбачених підпунктом 4.5 Методичних рекомендацій відносно централізованого прийому і комп'ютерної обробки податкової звітності платників податків в ОГНСне дивлячись на те, що Рекомендації не є законом і затверджені наказом ДПАУ № 827 від 31 грудня 2008 року.

Такі висновки зроблені з огляду на те, що Рекомендації розроблені з урахуванням різних способів вступу документів в органи податкової служби, у тому числі засобами телекомунікаційного зв'язкуз урахуванням вимог законів і інших нормативно-правових актів з питань оподаткування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини