Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Верховній Раді запропоновані законодавчі принципи надання админуслуг

18 березня 2010, 09:00
245
0
Реклама

Валерій Коновалюкдепутат фракції Партії регіонів, подав зареєстрований 16 березня 2010 року під № 6199 законопроектщо визначає основні принципи надання фізичним і юридичним особам адміністративних послуг органами державної виконавчої влади і місцевого самоврядування, бюджетними установами, їх посадовцями і іншими суб'єктами з владними розпорядливими функціями.

До адміністративним послугам проект відносить видачу ліцензій, дозволів і інших документів дозвільного характеру на здійснення певної діяльності, окремі роботи і послуги, на певні об'єкти і на здійснення операцій з ними. Під цю ж категорію підпадають реєстрація фактів, суб'єктів, прав, об'єктів, у тому числі легалізація суб'єктів і документів, нострифікація і верифікація, а також акредитація, атестація і сертифікація.

Перелік не вичерпний. У нього можуть включатися і інші послуги, сенсом яких є надання або підтвердження певного юридичного статусу юридичним і фізичним особам і об'єктам.

Що стосується плати за надання адміністративних послуг, то проектом визначено, що платність і безкоштовність їх встановлюється іншим законом. Для послуг у сфері соціального забезпечення, втім, і в цьому законопроекті закладена безкоштовна основа.

Стаття 9 законопроекту передбачає можливість надання в приміщенні адміністративного органу супутніх послуг (виготовлення копій документів, ламінування, фотографування, продаж канцелярських товарів і навіть банківські послуги). Вони (у разі прийняття документу як закону) здійснюватимуться суб'єктами господарюваннявизначуваними "на конкурсній основі". Порядок конкурсу, як повелося, зобов'язаний буде встановити Кабмін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини