Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опубліковано огляд судової практики ККС ВС в провадженнях про кримінальні правопорушення у сфері господарської діяльності

Реклама

Верховний Суд оприлюднив огляд судової практики ККС ВС у провадженнях про кримінальні правопорушення у сфері господарської діяльності. Йдеться про рішення, внесені до ЄДРСР, за період із 2018 року по жовтень 2022 року.

ККС ВС звернув увагу на кримінально-правові та кримінальні процесуальні проблеми розгляду проваджень про кримінальні правопорушення у сфері господарської діяльності, а саме на питання щодо кваліфікації кримінальних правопорушень, передбачених розд. VII Особливої частини КК України, призначення покарання і застосування інших заходів кримінально-правового характеру тощо.

Зокрема, в огляді наведено правові позиції Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду про:

  • подвійну форму вини як ознаку кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України;

  • оцінку преюдиційного значення рішень судів інших юрисдикцій для суду, який розглядає провадження у справі про кримінальні правопорушення у сфері господарської діяльності;

  • можливість застосування спеціальної конфіскації в разі звільнення особи від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності (ст. 49 КК України).

Огляд містить також інші актуальні правові позиції щодо розгляду проваджень про кримінальні правопорушення у сфері господарської діяльності.

За повідомленням Верховного Суду

Юристи аналізують й моніторять судову практику на ІТ-платформі LIGA360. Отримай доступ до 100 млн судових справ та сучасних інструментів legal research. Обирай свій тариф за посиланням.

Читайте також:

Особливості захисту у кримінальних провадженнях по злочинах, передбачених ст. 286 КК України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини