Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕБ заарештувало корпоративні права ТОВ та майно підозрюваного у махінаціях на 3,5 млн грн ПДВ

30 листопада 2022, 15:00
218
0
Реклама

Співробітники Бюро економічної безпеки України арештували корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу ТОВ та нерухомість підозрюваного у справі про умисне заволодіння коштами Державного бюджету України в особливо великих розмірах. Про це повідомила прес-служба БЕБ.

"Директор компанії, за попередньою змовою з групою осіб декількох суб'єктів господарської діяльності, зловживаючи своїм службовим становищем, отримав незаконне відшкодування ПДВ", - йдеться в повідомленні.

Як з'ясували правоохоронці, керівник товариства, здійснюючи діяльність у сфері гуртової торгівлі м'ясом і м'ясними продуктами, укладав договори щодо придбання продукції у юридичних та фізичних осіб для їх переробки та подальшого продажу. Але фактично це були безтоварні фінансово-господарські операції.

Зазначається, що протягом тривалого часу, керівник підприємства, подавав недостовірні відомості для відшкодування податку на додану вартість. Таким чином формувався штучний податковий кредит з ПДВ. Згодом директор товариства звернувся до ГУ ДПС в Івано-Франківській області та отримав безпідставне бюджетне відшкодування з ПДВ на рахунок очолюваного ним товариства на загальну суму понад 3,5 млн грн.

Наприкінці вересня директору товариства було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). У жовтні підозрюваному обрано запобіжний захід. Наразі корпоративні права товариства та нерухомість керівника арештовано.

А ви впевнені у зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Читайте також: Ухилення від сплати податків у розмірі 23 млн грн: БЕБ повідомило про підозру громадянці України

Суд наклав арешт на майно забудовника, який підозрюється в ухиленні від сплати податків на 140 млн грн

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини