Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕБ викрило підприємство в умисному заволодінні майже 35,4 млн грн державних коштів

23 листопада 2022, 09:15
524
1
Реклама

Детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України розпочали досудове розслідування кримінального провадження щодо підприємства, яке підозрюється в умисному заволодінні коштами Державного бюджету України в особливо великих розмірах - 35,4 млн грн. Йдеться про відшкодування ПДВ, яке здійснювалося органами ДПС без належних заходів з перевірки заявлених сум за різними операціями цього підприємства. Про це повідомила прес-служба БЕБ.

Зазначається, що справу розпочату на підставі матеріалів аналітичного продукту, підготовленого аналітиками БЕБ.

"Реєстраційні та бухгалтерські документи, реквізити розрахункових рахунків та печатки згаданого підприємства використовувалися для незаконного відшкодування ПДВ. Тобто, це товариство було інструментом для реалізації злочинної схеми розкрадання бюджетних коштів, яку наразі припинили співробітники БЕБ", - йдеться в повідомленні.

Аналітики БЕБ з'ясували, що службові особи одного з підприємств протягом 2021-2022 років купували товарно-матеріальні цінності у низки підприємств без відображення цих операцій з реалізації у податковій звітності. Таким чином штучно створили нібито наявні залишки товарно-матеріальних цінностей у складських приміщеннях та привласнили на свої розрахункові рахунки у вигляді бюджетного відшкодування суму ПДВ в особливо великих розмірах.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюється за ознаками правопорушення ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

А ви впевнені у зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Читайте також: Ухилення від сплати податків у розмірі 23 млн грн: БЕБ повідомило про підозру громадянці України

Суд наклав арешт на майно забудовника, який підозрюється в ухиленні від сплати податків на 140 млн грн

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини