Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні впорядкують діяльності відокремлених підрозділів юрособи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави

Реклама

16 листопада 2022 року Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу урядовий проект Закону № 4482 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування діяльності відокремлених підрозділів юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави".

Про це повідомив Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, у Telegram.

Законопроектом врегульовуються питання реєстрації, безпосередньої діяльності та припинення відокремлених підрозділів юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави.

Основні положення законопроєкту:

  • Філії та представництва юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави, підлягають державній реєстрації у порядку, встановленому законом (за тими ж правилами, що і державна реєстрація українських юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи).

  • Дані включатимуться в ЄДР.

  • Запропоновано визначити, що представником юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави, для цілей проведення державної реєстрації створення відокремленого підрозділу такої юридичної особи може бути виключно особа з числа спеціально визначених суб'єктів первинного фінансового моніторингу, які провадять свою діяльність одноособово.

  • Поширюються вимоги щодо найменування, діяльності.

  • Встановлюється плата 1 прожитковий мінімум для працездатних осіб - за державну реєстрацію відокремленого підрозділу юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави (крім відокремленого підрозділу іноземної неурядової чи благодійної організації) та 0,3 прожиткового мінімуму для працездатних осіб - за державну реєстрацію змін.

  • Керівники філій і представництв іноземної держави можуть діяти не на підставі довіреності, а на іншій підставі, передбаченій законодавством іноземної держави.

  • Прописується порядок припинення таких філій, представництв (ліквідація, ліквідаційна комісія, ліквідатор, строки заявлення кредиторами вимог, порядок задоволення таких вимог та ін.).

Усі ризики для бізнесу - як на долоні з рішенням LIGA360. Юридичні, договірні, майнові та медіаризики контролюються з єдиного цифрового простору. Спробуй корпоративне рішення LIGA360 прямо зараз.

Читайте також:

Спрощення порядку подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників: що встановлено новим Законом?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини