Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд просять зупинити дію розпорядження КМУ щодо передачі АТ "Чорноморнафтогаз" раніше арештованих активів облгазів

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва зареєстрував заяву про забезпечення позову до Кабінету Міністрів, повідомляє пресслужба ОАСК.

Позивач просить суд зупинити дію урядового розпорядження від 28 травня 2022 року № 429-р «Деякі питання управління активами, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, у виняткових випадках». Відповідна заява надійшла до суду до подання позову, як це передбачено положеннями Кодексу адміністративного судочинства України.

Вказаним розпорядженням Кабмін доручив Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), передати в управління АТ "Чорноморнафтогаз" раніше заарештовані активи операторів газорозподільних систем.

Серед вимог заяви про забезпечення позову - заборонити АРМА та АТ «Чорноморнафтогаз» вчиняти будь-які дії на виконання розпорядження КМУ від 28 травня 2022 року № 429-р, здійснювати управління активами, зазначеними у додатку (переліку) до розпорядження, вчиняти дії, спрямовані на зміну Наглядових рад, органів управління та виконавчих органів облгазів тощо.

Зараз суд вирішує питання наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову.

Де шукати судові рішення щодо юридичних та фізичних осіб? Як швидко переглянути інформацію про всі компанії, які згадуються у судовому рішенні? LIGA360 надає найбільшу базу справ для юристів та адвокатів. Замовляй прямо зараз.

Читайте також:

Опубліковано огляд правових позицій Верховного Суду щодо застосування положень Кодексу України з процедур банкрутства

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини