Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проблемні питання щодо поверненням вилученого в ході обшуку майна

Реклама

У зв'язку із введенням в Україні воєнного стану  - згідно із Указом Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 - до ст. 615 КПК України внесені ряд змін та доповнень, які передбачають істотне розширення повноважень прокурора шляхом делегування йому окремих повноважень слідчого судді щодо вирішення низки питань, зокрема, про:

  • накладення арешту на майно (ст.ст. 170, 173 КПК України);

  • проведення слідчих (розшукових) дій, які пов'язані з обмеженням конституційних прав учасників кримінального провадження (проникнення до житла чи іншого володіння особи (ст. 233 КПК України), обшук (ст.ст. 234, 235 КПК України), отримання зразків для проведення експертизи (ст. 245 КПК України);

  • дозвіл на проведення обшуку в житлі чи іншому володінні особи (ст.ст. 233-235 КПК України)

Детальніше про проблемні питання, пов'язані з поверненням вилученого в ході обшуку (огляду) майна, накладенням арешту на майно та скасуванням такого арешту, які виникають у кримінальних провадженнях під час воєнного стану, читайте в спеціальному матеріалі.

Адвокати аналізують судову практику з рішенням LIGA360. Повна база судових справ України, фільтри для найзручнішого пошуку, моніторинг судових рішень за тематикою чи для певних справ. Замов LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також:

Які особливості спадкування під час воєнного стану?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини