Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд опублікував огляд судової практики щодо вирішення спорів у сфері ЗЕД

Реклама

Судова палата для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду здійснила вивчення та узагальнення судової практики вирішення господарськими судами спорів у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Мета такого узагальнення - виявити складні й неоднозначні питання у вирішенні зазначених спорів (серед цих питань - неоднакове застосування господарськими судами норм матеріального та процесуального права), а також проаналізувати причини скасування таких судових рішень під час їх апеляційного і касаційного переглядів.

За результатами вивчення судової практики підготовлено огляд КГС ВС щодо вирішення спорів у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Матеріал містить правові висновки Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, зокрема, стосовно:

  • змісту арбітражної угоди;

  • помилки в контракті в назві арбітражної установи за умови наявності вказівки на місце проведення розгляду справи;

  • необґрунтованого або штучного об'єднання позовних вимог з метою зміни підсудності справи тощо.

Зазначається, що висновки, одержані за результатами такого аналізу, стануть основою для виправлення помилок, допущених під час розгляду зазначених справ, і прикладом правильного й однакового застосування господарськими судами норм права для подальшого вдосконалення діяльності судів у цій сфері правовідносин.

За матеріалами Верховного Суду

Адвокати аналізують судову практику з рішенням LIGA360. Повна база судових справ України, фільтри для найзручнішого пошуку, моніторинг судових рішень за тематикою чи для певних справ. Замов LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також:

Продаж неіснуючого права вимоги не породжує правових наслідків: ВП ВС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини