Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Напрацювання методичних рекомендацій щодо гонорарної політики адвокатів: відбулося засідання Робочої групи

Реклама

19 жовтня відбулося перше засідання Робочої групи з напрацювання методичних рекомендацій щодо гонорарної політики. Про це повідомила прес-служба НААУ.

Зазначається, що під час засідання були визначені мета та завдання діяльності Робочої групи.

Мета Робочої групи - розробити рекомендації для адвокатів та сформувати розумні орієнтири в питаннях визначення розміру та отримання винагороди за надану правову допомогу. При цьому рекомендації Робочої групи мають базуватися на принципі свободи договору і захисті прав та інтересів як клієнтів, так і адвокатів.

"Робоча група не має на меті встановлювати обмеження для адвокатів в питаннях формування гонорару", - йдеться у повідомленні.

Завданнями Робочої групи є:

1.Рекомендаційна та методична допомога адвокатам в питаннях визначення винагороди за надану правову допомогу. Напрацювання різних варіантів, не обмежуючись якими, але поміж з яких адвокат може обрати найбільш прийнятний для себе варіант врегулювання фінансових питань із клієнтом.

2.Від імені адвокатської спільноти розтлумачити та пояснити суддям, які приймають рішення про відшкодування витрат на правову допомогу, особливості визначення розміру гонорару адвоката, що має призвести до зменшення випадків, коли суди на власний розсуд зменшують розмір відшкодування витрат на правову допомогу.

3.Роз'ясненння клієнтам адвокатів порядку визначення   винагороди за надану правову допомогу.  Важливим аспектом є також підвищення обізнаності та побудови культури відносин клієнта з адвокатами в питаннях визначення розміру гонорарів та порядку їх оплати.

4. Визначення орієнтирів для врегулювання питань винагороди адвокатів під час воєнного стану в Україні.

НААУ просить адвокатів направляти свої пропозиції на електронну адресу info@unba.org.ua

Відвідуй навчальні заходи НААУ та отримуй кваліфікаційні бали. Календар заходів ВША НААУ допоможе вдало поєднати роботу та обов'язкове підвищення кваліфікації. Більше за посиланням.

Читайте також:

Конфлікт інтересів в адвокатській діяльності

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини