Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рішення НКЦПФР про дистанційний формат загальних зборів акціонерів та учасників корпоративного інвестфонду оскаржують у суді

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва зареєстрував позов до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, повідомляє пресслужба ОАСК.

Позивач просить суд визнати протиправними та нечинними з моменту прийняття рішення НКЦПФР від 19 вересня 2022 року № 1183 та № 1184.

Зокрема, оскаржуваним рішенням № 1183 «Щодо особливостей проведення загальних зборів акціонерів та загальних зборів учасників корпоративного інвестиційного фонду на період дії воєнного стану», окрім іншого, визначено, що єдиним можливим форматом проведення загальних зборів АТ або КІФ залишається дистанційний формат. Організації, які знаходяться на підконтрольній Україні території, мають провести річні загальні збори до 31 грудня поточного року включно. У разі знаходження на тимчасово окупованій російською федерацією території збори повинні будуть відбутися протягом 90 днів після завершення воєнного стану.

Рішенням № 1184, яке також оскаржує позивач, визначено, що попереднє рішення регулятора від 16.03.2022 № 177 про особливості функціонування органів управління акціонерів акціонерного товариства на період дії воєнного стану (із наступними змінами) втратило чинність.

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Підготовка до судового засідання стає зручнішою. Тепер VERDICTUM в LIGA360 має доступ до Кабінету Електронного суду. Аналізуйте судову практику та подавайте документи до суду в один клік.

Читайте також:

Рада ухвалила два закони щодо виконання рішень Європейського суду з прав людини

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини