Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опубліковано огляд КГС ВС щодо практики застосування Закону «Про судовий збір» у господарських справах

Реклама

Верховний Суд оприлюднив огляд правових позицій Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду з практики застосування Закону України «Про судовий збір» у господарських справах (рішення, внесені до ЄДРСР, за червень 2021 року - травень 2022 року).

Матеріал напрацьовано управлінням забезпечення роботи судової палати для розгляду справ про банкрутство КГС ВС, повідомляє пресслужба Верховного Суду.

В огляді наведено правові позиції з таких питань:

- визначення розміру судового збору, який підлягає сплаті за подання заяв (скарг) до господарських судів;

- застосування статей 3, 5 Закону «Про судовий збір» щодо звільнення від сплати судового збору за подання заяв (скарг) до господарських судів;

- процесуальні питання, пов'язані зі справлянням судового збору за подання заяв (скарг) до господарських судів, поверненням судового збору за клопотанням сторін (ст. 7 Закону «Про судовий збір»);

- застосування ст. 8 Закону «Про судовий збір» щодо відстрочення та розстрочення сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати.

Тільки в жовтні скористайся спеціальною пропозицією LIGA ZAKON до Дня юриста. Оплачуй два рішення LIGA360 для юриста чи юрисконсульта, а третє отримуй у подарунок. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Суддя ВС розповів про тлумачення договору в Україні в практиці Верховного Суду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини