Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Апеляційний суд підтримав позицію Антимонопольного комітету щодо недопустимої держдопомоги

Реклама

Апеляційний суд відмовив «Полтавському комунальному автотранспортному підприємству 1628» у задоволені апеляційної скарги та залишив в силі рішення місцевого суду, яким також відмовлено в задоволені позову про визнання протиправним та скасування частини рішення Антимонопольного комітету України щодо недопустимої державної допомоги  (04.02.2021 № 78-р). Про це повідомила прес-служба АМКУ.

З відповідною постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 19 вересня 2022 року № 640/6836/21 зручно ознайомитись в системі VERDICTUM.

Суть справи: у лютому 2021 року АМКУ визнав підтримку, що надається Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради в рамках «Програми розвитку ЖКГ та благоустрою м. Полтави на 2020 рік», Полтавському комунальному АТП 1628 державною допомогою, недопустимою для конкуренції. Недопустимою була визнана державна допомога обсягом 23 238 700 грн на придбання спеціалізованої техніки й обладнання для вивезення побутових відходів.

Аргументом для такого рішення АМКУ було порушення органом місцевого самоврядування вимог чинного законодавства щодо необхідності проведення конкурсу для визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів. Комітет зобов'язав припинити надання та повернути недопустиму державну допомогу.  

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду з такими висновками АМКУ погодилась: "непроведення конкурсу обмежує права осіб, які мали або мають намір змагатися за право здійснювати вказану господарську діяльність".

Готуєтеся до судового засідання? Спробуйте VERDICTUM в LIGA360. Аналізуйте тексти судових рішень, формуйте аргументи - та перейдіть до подання документів у Кабінет Електронного суду. Деталі за посиланням.

Читайте також:

ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду в податкових спорах 2022

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини