Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суди отримають автоматизовану інформаційну взаємодію з Єдиним державним демографічним реєстром

Реклама

Суди отримають автоматизовану інформаційну взаємодію з Єдиним державним демографічним реєстром. Державна судова адміністрація роз'яснила, що це дасть змогу значно зекономити державні кошти та поліпшити оперативність розгляду судових справ.

Так, щодня суди надсилають тисячі запитів у паперовій формі для підтвердження інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача. Однак не пізніше наступного дня з дня отримання цієї інформації суд вирішує питання про відкриття провадження у справі.

Судам не потрібно буде надсилати запити у паперовому вигляді, тому громадяни зможуть розраховувати на швидкий розгляд справ.

Оскільки запуск автоматизованого інформаційного обміну має скоротити терміни отримання відповідної інформації, зараз підписано протокол автоматизованого обміну між Державною судовою адміністрацією, Міністерством внутрішніх справ і Державною міграційною службою.

Технічне завершення розробки такого сервісу взаємодії очікується у грудні поточного року.

Робота над цим документом тривала майже два роки і потребувала узгодження багатьох питань, які, зокрема, стосуються захисту інформації.

Готуєтеся до судового засідання? Спробуйте VERDICTUM в LIGA360. Аналізуйте тексти судових рішень, формуйте аргументи - та перейдіть до подання документів у Кабінет Електронного суду. Деталі за посиланням.

Читайте також:

ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду в податкових спорах 2022

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини