Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада встановила обмеження для призначення директора НАБУ у зв’язку із введенням воєнного стану

Реклама

7 вересня 2022 року Верховна Рада прийняла Закон (проект № 8003) «Про внесення змін до Розділу II Закону України «Про Національне антикорупційне бюро України» щодо встановлення обмежень для призначення директора Національного антикорупційного бюро України у зв'язку із введенням воєнного стану».

Відповідно до Закону унеможливлюється призначення на посаду Директора НАБУ особи, яка після введення Указом Президента від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затвердженим Законом № 2102-ІХ «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», перебувала за межами України сукупно більше 21 дня станом на останній день прийому документів від осіб, які претендують на участь у конкурсі на зайняття посади Директора Національного антикорупційного бюро.

Разом з тим Закон не поширює зазначене обмеження на осіб, які перебували за межами України більше 21 дня:

- у зв'язку з їх лікуванням внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, пов'язаних з виконанням обов'язків військової служби;

- перебували у відрядженні у зв'язку з виконанням завдань в інтересах національної безпеки і оборони та здійснення заходів в інтересах національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

За повідомленням Інформаційного управління Апарату ВР.

Хочете налагодити ефективну роботу юридичного департаменту? Спробуйте рішення LIGA360 для команд. Діліться з колегами підбірками НПА, автоматизуйте договірну роботу, вчасно дізнавайтеся про зміни законодавства, контролюйте ризики. Замовте LIGA360 прямо зараз за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини