Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НААУ підтримала законопроект щодо розширення поняття «недопустимий доказ»

Реклама

Національна асоціація адвокатів України підтримала законопроект щодо розширення поняття «недопустимий доказ» і запровадження терміна «очевидно недопустимий доказ».

Комітет з кримінального права та процесу НААУ здійснив відповідний правовий аналіз проекту Закону № 7634 «Про внесення деяких змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань кримінального провадження».

Листом Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності від 11.08.2022 р. до НААУ запропоновано висловити правову позицію щодо цього законопроекту.

Змінами до Кримінального процесуального кодексу запропоновано більш розширене визначення терміна «недопустимий доказ», а також запровадити правову категорію «очевидно недопустимий доказ». Законопроект передбачає правовий механізм визнання доказу недопустимим і правовий статус похідних доказів, отриманих від «недопустимого» та «очевидно недопустимого» доказів.

Законодавча ініціатива визначає процесуальні можливості судового контролю за виконанням ухвал слідчих суддів і встановлює порядок його застосування - звернення до слідчого судді, який постановив ухвалу, за встановленням строку для її виконання та обов'язкового повідомлення слідчого судді про виконання судової ухвали.

Крім того, законопроектом врегульовується питання закриття судових проваджень, відкритих за клопотаннями учасників у випадках, коли вже судові рішення з таких питань постановлені. Також розширюється можливість оскарження ухвал слідчих суддів, постановлених не на користь особи, яка ініціювала судовий розгляд та була відсутня під час розгляду порушених питань.

За матеріалами НААУ.

Відвідуй навчальні заходи НААУ та отримуй кваліфікаційні бали. Календар заходів ВША НААУ допоможе вдало поєднати роботу та обов'язкове підвищення кваліфікації. Більше за посиланням.

Читайте також:

В особистий кабінет адвоката додано новий сервіс: НААУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини