Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасовано дозвіл реалізовувати товари з маркуванням іноземною мовою

Реклама

Для безперебійного забезпечення населення країни продуктами харчування в умовах воєнного стану Уряд запровадив спрощення вимог щодо обов'язкового маркування імпортованих харчових продуктів державною мовою.

Зараз національні підприємства здатні в повному обсязі забезпечити потребу українських споживачів у безпечних та якісних харчових продуктах з дотриманням вимог харчового законодавства.

19 серпня 2022 року Кабінет Міністрів прийняв постанову № 922, що скасовує норму щодо тимчасової можливості на період дії воєнного стану реалізації імпортованих харчових продуктів на митній території України, інформація про які викладена мовою, відмінною від державної.

Водночас харчові продукти, ввезені на територію України з 9 березня по 1 грудня 2022 року, інформація про які викладена мовою, відмінною від державної, можуть перебувати в обігу до закінчення мінімального терміну придатності або граничного терміну споживання (дати «вжити до»).

Відповідні зміни внесено до урядової постанови від 9 березня 2022 року № 234 "Про заходи щодо забезпечення в умовах воєнного стану безперебійного постачання імпортованих харчових продуктів і кормів".

За матеріалами Мінагрополітики

Розімни свій мозок з LIGA ZAKON! До Дня Незалежності України пропонуємо пройти інтерактивний тест та оновити свої юридичні знання. Відповідай на рівні "Профі" - отримай корисний чек-лист для роботи.

Читайте також:

В Україні запущено Державний аграрний реєстр - онлайн-платформу для підтримки фермерів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини