Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На час війни для інвесторів у державні цінні папери діє спрощена процедура ідентифікації та перевірки

Реклама

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення від 5 серпня 2022 року № 1067, яке визначає особливості виконання окремих вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу протягом дії воєнного стану.

З урахуванням дії воєнного стану та потреби залучати ресурси фізосіб для фінансування військових потреб через механізм використання облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), Комісія пропонує спрощену процедуру дистанційної верифікації клієнтів, яка стосується виключно клієнтів з низьким ризиком та виключно для придбання таких ОВДП з метою отримання відшкодування вартості. Для цього дозволяється здійснення верифікації клієнтів за допомогою отримання електронної копії е-паспорта або е-паспорта для виїзду за кордон, сформованої засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Портал Дія) із накладенням віддаленого кваліфікованого електронного підпису «Дія.Підпис» («Дія ID») особи та кваліфікованої електронної печатки технічного адміністратора Порталу Дія з відповідною кваліфікованою електронною позначкою часу.

Інвестування у державні цінні папери дозволяє отримати від держави гарантію повернення всієї суми інвестиції та виплату відсотків, а також фіксує дохідність на весь період випуску цінних паперів, зазначає НКЦПФР.

Крім цього, прийняте Комісією рішення уточнює інші процедури належної перевірки клієнтів та особливості нагляду у сфері фінансового моніторингу за дотриманням законодавства під час дії воєнного стану.

Додатково НКЦПФР звертає увагу, що клієнти, які пройшли процедури належної перевірки відповідно до рішення від 8 березня 2022 року № 144 «Про упорядкування проведення операцій на ринках капіталу на період дії воєнного стану», не потребують проходження додаткових заходів належної перевірки у зв'язку з набуттям чинності рішення Комісії від 5 серпня 2022 року № 1067 «Про особливості виконання окремих вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу протягом дії воєнного стану».

За повідомленням НКЦПФР.

А ви впевнені у due dilligence процедурах вашого бізнесу? Повноту інформації забезпечить рішення LIGA360. Досьє на 6,8 млн компаній, перевірка міжнародних санкційних списків, пошук токсичних зв'язків з рф та рб. Замовте LIGA360 сьогодні та забезпечте топ-команду інструментами для ухвалення рішень.

Читайте також:

Верховний Суд проаналізував новий Закон "Про акціонерні товариства"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини