Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відсутність держзамовлення на спеціальності «Право» та «Міжнародне право» для здобуття ступеня магістра за заочною формою навчання оскаржують у суді

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва зареєстрував позов і заяву про його забезпечення до Міністерства освіти і науки України.

Серед вимог позову - визнати протиправним і нечинним пункт 9 розділу III Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році, затвердженого наказом МОН від 27.04.2022 р. № 392, у частині, відповідно до якої прийом на навчання вступників за спеціальностями 081 «Право» та 293 «Міжнародне право» за державним або регіональним замовленням для здобуття ступеня магістра за заочною формою здобуття освіти в 2022 році не проводиться.

На думку позивача, оскаржувана норма обмежує його право на безоплатне здобуття вищої освіти. У заяві про забезпечення позову він просить суд зупинити дію п. 9 розділу III Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році у вказаній частині.

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі та наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову.

Нужно найти судебное решение по НПА или контексту? В LIGA360 есть 35 смарт-фильтров для поиска дел. Анализируй судебную практику в один клик.

Читайте також:

Оплата послуг адвокатів, які надають БВПД, не залежатиме від строків подання ними звітності

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини