Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Андрій Костін підписав наказ про проведення службового розслідування для перевірки дій прокурорів у прифронтових областях

Реклама

Генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про проведення службового розслідування для перевірки дій прокурорів у прифронтових областях.

Про це він повідомив під час всеукраїнського телемарафону, інформує Офіс Генерального прокурора у Facebook.

«Ми маємо перевірити, хто де знаходився, яким чином відбувалися дії стосовно захисту приміщень прокуратур, матеріалів справ, майна. Головне - чи є інформація, яка може свідчити про причетність співробітників прокуратур до колабораційної діяльності», - зазначив Андрій Костін.

Зазначається, що на даний час 5 прокурорам і 3 державним службовцям повідомлено про підозру, один обвинувальний акт стосовно прокурора скеровано до суду. Також повідомляється, що триває перевірка щодо понад 600 співробітників прокуратури, які перетинали кордон після 24 лютого 2022 року.

«Однак зараз мова йде не тільки про прокуратуру, а про всю правоохоронну систему, державні органи та органи місцевого самоврядування. Робота з виявлення зрадників під час війни - питання безпеки нашої держави і вимога не тільки Президента, це вимога усього українського народу», - наголосив Андрій Костін.

Генпрокурор зауважив, що наразі робота на цьому напрямі активізувалася і в інших правоохоронних органах. Також він повідомив, що планується проведення координаційної наради всіх керівників правоохоронних органів, одним з питань для обговорення буде робота щодо очищення від зрадників і колаборантів.

Нагадаємо, 28 липня Володимир Зеленський підписав Указ № 538/2022 "Про призначення А. Костіна Генеральним прокурором" (детальніше).

Юристи й адвокати аналізують законодавство з LIGA360. Найповніша база законодавства й судових рішень в Україні, аналіз на основі штучного інтелекту. Залишилося декілька днів, щоб скористатися знижкою.

Читайте також:

Кабмін подав до Верховної Ради законопроект щодо умов набуття громадянства України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини