Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Українці зможуть користуватися українськими правами водія на території Європейського Союзу

Реклама

Українці зможуть користуватися українськими правами водія на території ЄС. Про це повідомив Комітет ВР з питань інтеграції України до ЄС з посиланням на публікацію Європарламенту.

Європарламент підтримав пропозицію дозволити українцям, що втекли від війни та отримали статус тимчасового захисту на території Євросоюзу, користуватися українськими водійськими правами без необхідності обмінювати їх на водійські права ЄС чи здавати новий іспит.

Зазначається, що таке правило буде чинним, доки українці коритуватимуться статусом тимчасового захисту.

У разі втрати або викрадення водійських прав - можна буде отримати нові права ЄС за умови, що людина мала дійсне водійське посвідчення в Україні, може це підтвердити, а також надати довідку, що фізично та психічно придатна до кермування автівкою.

Також українці, які працювали водіями автобусів чи вантажівок, зможуть підтвердити в ЄС їхні сертифікати професійної придатності, видані в Україні, після проходження короткого курсу навчання та складання іспиту.

Читайте також: Україна отримала статус кандидата в члени ЄС: що це означає?

Вступ України до ЄС: переваги для громадян та бізнесу

Європарламент закликав надати Україні статус кандидата в ЄС "невідкладно"

Що дасть Україні статус кандидата у члени ЄС?

Європейський Союз скасував мита на українські товари: Мінекономіки

Типові шаблони договорів англійською мовою - тепер у Contractum в LIGA360. В умовах воєнного стану ми розширили функціонал договірної роботи, що стане у пригоді українським бізнесам. Спробуйте вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини