Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОАСК завершив розгляд справи щодо звільнення з посади Директора ДБР

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва завершив розгляд справи за позовом Романа Труби щодо оскарження свого звільнення з посади Директора Державного бюро розслідувань. Про це повідомила прес-служба ОАСК.

Зокрема, позивач просив суд визнати протиправним та скасувати наказ ДБР від 28.12.2019 «Про припинення повноважень Директора Державного бюро розслідувань» та поновити його на роботі.

Суд розпочав розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження, а згодом, за клопотанням відповідача у справі - Державного бюро розслідувань, продовжив її розгляд у порядку загального позовного провадження.

В ході розгляду справи суд прийшов до висновку, що відповідач належним чином довів правомірність оскаржуваного наказу, що, в свою чергу, свідчить про необґрунтованість позовної вимоги щодо визнання протиправним наказу про звільнення.

Крім того, суд встановив, що вимога Романа Труби про поновлення його на посаді ДБР також є необґрунтованою, оскільки повноваження щодо призначення на указану посаду Законом №794-VIII віднесено до повноважень Президента України. Тобто, такі повноваження у відповідача відсутні.

З огляду на вищезазначене, суд відмовив Роману Трубі у задоволенні позовних вимог.

Зазначається, що рішення суду набирає законної сили в строк і порядку, передбачені статтею 255 КАСУ та може бути оскаржене до Шостого апеляційного адміністративного суду в порядку та у строки, встановлені статтями 295 - 297 КАСУ.

Усі рішення українських судів доступні в системі VerdictumPRO. Отримуйте доступ до бази із 94 млн судових справ із можливостями аналітики. Замовте VerdictumPRO окремо або ще із 50 цифровими інструментами у складі LIGA360:Юрист.

Читайте також:

Верховний Суд опублікував зведений дайджест судової практики ВП ВС за 2021 рік

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини