Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ССВЕ рекомендує спростити визнання кваліфікації українських адвокатів у Європі

Реклама

Постійний Комітет Ради правничих та адвокатських товариств Європи (CCBE) затвердив Рекомендації CCBE щодо українських адвокатів.

Рекомендації розробили спільно Комітет з питань міжнародної практики CCBE та НААУ, повідомляє пресслужба Національної асоціації адвокатів України.

CCBE пропонує правничим та адвокатським товариствам держав - членів ЄС вжити таких заходів при визнанні кваліфікації українських адвокатів:

  • намагатися зменшити формалізм процесу визнання професійної кваліфікації українських адвокатів (наприклад, зменшити/скасувати суми щорічних внесків);

  • враховувати, що в Україні діє Національна асоціація адвокатів України - єдина професійна організація адвокатури;

  • опублікувати чітку, прозору та легкодоступну інформацію (доступну також онлайн), за можливості українською мовою, щодо процедури визнання дипломів та професійної кваліфікації у відповідній країні, чи роз'яснення про процедури доступу до професії, або дозволити провадження діяльність у сфері юридичних послуг відповідно до національного законодавства цієї країни;

  • розглянути питання про можливість визнання функціональної кваліфікації для українських адвокатів, яка може бути отримана на основі існуючої української кваліфікації або за допомогою спрощених навчальних курсів доступною для зацікавлених осіб мовою;

  • посилити співпрацю між адвокатськими та правничими товариствами ЄС, а також між останніми та НААУ, включно з її представництвами за кордоном, у тому числі шляхом регулярного обміну інформацією та найкращими практиками.

Секрет успіху адвоката НААУ - в рішенні LIGA360. Аналіз судових рішень й законодавства, моніторинги й правові сервіси, доступ до кабінету НААУ та Електронного суду. Замов сьогодні та виконуй робочі завдання ефективніше.

Читайте також:

Україна отримала статус кандидата в члени ЄС: що це означає?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини