Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін'юст визначив особливості роботи ДВС по провадженнях на тимчасово окупованій території

Реклама

10 червня 2022 року набрав чинності наказ Мін'юсту № 2297/5, яким передбачено особливості роботи державної виконавчої служби по провадженнях на тимчасово окупованій території або на території, яка включена до Переліку територіальних громад, які розташовані в районі ведення активних бойових дій або які перебувають в оточенні.

Наказом, зокрема, передбачено зміни до Інструкції з організації примусового виконання рішень.

Здійснювати виконання рішень зможе або орган державної виконавчої служби, компетенція якого поширюється на таку територію, але лише за умови зміни ним місцезнаходження, що не підпадатиме під вищевказаний Перелік, або орган ДВС, визначений Мін'юстом за пропозицією Департаменту ДВС.

Тож тепер громадяни, у яких відкриті виконавчі провадження в органах ДВС, що знаходилися на тимчасово окупованих територіях, зможуть звернутися до альтернативних органів державної виконавчої служби для їх закриття, попередньо погасивши борги.

Інформація про зміну місцезнаходження або про визначення органу ДВС, на який покладатимуться такі повноваження, публікуватиметься на офіційному сайті Мін'юсту.

За матеріалами Міністерства юстиції.

Спеціальна пропозиція LIGA ZAKON для юристів й адвокатів. Тільки в червні отримай -30% на рішення LIGA360: Юрист Професійний. Повна база законодавства й судових рішень стає ще вигіднішою.

Читайте також:

Особливості виконавчого провадження під час воєнного стану

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини