Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Колишнього Голову КСУ оголошено в міжнародний розшук

Реклама

За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора Подільським районним судом міста Києва 27 травня 2022 року оголошено в міжнародний розшук колишнього Голову Конституційного Суду України, обвинуваченого у вчиненні низки кримінальних правопорушень проти правосуддя. Про це повідомила  пресслужба Офісу Генпрокурора.

Зазначається, що відповідне клопотання було заявлене прокурорами у зв'язку із систематичним ухиленням обвинуваченого від суду. Встановлено, що 17 березня 2022 року обвинувачений, не маючи законних підстав для виїзду з України в умовах воєнного стану, з порушенням встановленого законодавством порядку, без проходження прикордонного і митного контролю, перетнув державний кордон України в районі пункті пропуску «Косино» у Закарпатській області, та наразі знаходиться на території Австрійської Республіки. Ці обставини є предметом досудового розслідування в окремому провадженні.

Прес-служба Офісу Генпрокурора нагадала, що обвинувальний акт стосовно колишнього Голови Конституційного Суду України було скеровано до Подільського районного суду міста Києва 25 травня 2021 року.

Читайте також: Тупицький проти НАЗК: суд завершив розгляд справи

LIGA ZAKON надає аналітичні видання на вигідних умовах. Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, ЮРИСТ&ЗАКОН, ВІСНИК МСФЗ - отримуйте знижку 20% при оплаті на 12 місяців. Найважливіша інформація під час війни.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини