Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тупицький проти НАЗК: суд завершив розгляд справи

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва завершив розгляд справи за позовом Олександра Тупицького до Національного агентства з питань запобігання корупції, повідомляє пресслужба суду.

В ОАСК нагадали, що Олександр Тупицький просив суд визнати протиправними дії НАЗК щодо проведення повної перевірки його щорічної декларації за 2020 рік та утриматись від проведення відповідної перевірки до визначення НАЗК за погодженням зі зборами суддів Конституційного Суду порядку здійснення такої перевірки. Справа розглядалась в порядку загального позовного провадження.

На думку суду, позивач не надав обґрунтованих підстав, що могли б поставити під сумнів початок проведення повної перевірки його декларації. Зокрема, відповідно до положень Закону «Про запобігання корупції», Порядок здійснення повної перевірки декларації, поданої суддею, суддею Конституційного Суду України, моніторингу способу життя судді, судді КСУ визначається НАЗК за погодженням відповідно Вищої ради правосуддя або зборів суддів КСУ. При цьому, за відсутності погодженого зборами суддів КСУ такого Порядку, перевірка НАЗК здійснюється в загальному порядку.

З огляду на вищезазначене суд відмовив позивачу у задоволенні його вимог.

Бажаєте контролювати зміни судових справ? Налаштуйте моніторинг на ІТ-платформі LIGA360. Система сповіщатиме про появу нових рішень відповідної тематики або у певній справі. Замов презентацію рішення LIGA360:Юрист прямо сьогодні та дізнайся, як ефективно аналізувати судову практику.

Читайте також:

Микола Чаус оскаржує в ОАСК своє відрахування зі штату суддів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини