Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін'юст подав судовий позов про заборону проросійських партій

Реклама

Після офіційної публікації Закону про заборону діяльності проросійських політичних партій Міністерство юстиції подало відповідний позов до Восьмого апеляційного адміністративного суду. Про це повідомив Міністр юстиції України Денис Малюська, передає прес-служба міністерства.

Зокрема, у провадженні Восьмого апеляційного адміністративного суду перебуває справа № П/857/8/22 за позовом Міністерства юстиції до політичної партії «Опозиційна платформа - за життя» про заборону діяльності партії. Ухвалою Восьмого апеляційного адмінсуду від 20.05.2022 у вказаній справі задоволено заяву Мін'юсту про забезпечення позову.

«Позов стосується не тільки ОПЗЖ, але й інших партій, згаданих у  рішенні РНБО. Необхідна доказова база зібрана. Найбільш повною вона є щодо діяльності ОПЗЖ, тому що ця партія найактивніше займала проросійську позицію та комунікувала її», - зазначив Міністр.

Він повідомив, що перші судові рішення про заборону діяльності проросійських партій очікуються вже влітку: суд має розглянути протягом місяця справу у першій інстанції. Якщо буде апеляційна скарга, вона також буде розглядатися максимум місяць.

Однак навіть до судового рішення ці політичні партії, за словами Дениса Малюськи, не зможуть провадити свою політичну діяльність. Указом Президента України прийнято рішення про призупинення діяльності цих партій. Це означає, що вони не можуть провадити свою політичну діяльність саме як політичні партії. Будь-які рішення цих партій не матимуть юридичного значення. Також частиною процесу призупинення процесу діяльності політичних партій є розпуск фракції ОПЗЖ у Верховній Раді України.

«Крім того, ми уважно слідкуватимемо за членами заборонених політичних партій і будь-які нові партії, створені ними, можуть бути також заборонені, якщо провадитимуть подібну діяльність», - наголосив Денис Малюська.

Читайте також: Особливості здійснення судочинства в умовах воєнного стану

Спрогнозуй перемогу в суді за позовними вимогами! Інноваційний функціонал доступний в рішеннях LIGA360 для юриста та адвоката. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини