Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Здійснення судочинства в умовах воєнного стану: Комітет з питань правової політики рекомендує ВР прийняти за основу законопроект

Реклама

Комітет з питань правової політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо здійснення судочинства в умовах воєнного чи надзвичайного стану (реєстр. № 7315). Про це повідомила прес-служба ВР.

Законопроектом пропонується внести зміни до статей 11, 128 Закону та запровадити додаткове повідомлення учасників судового процесу про розгляд справи з використанням Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, в тому числі з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), а також отримання через відповідний додаток в електронній формі судового рішення по справі, виконавчого документу, виданого у формі електронного документу, особою, що є стороною по справі.

Крім того, пропонується передбачити можливість проведення зборів суддів дистанційно у режимі відеоконференції під час дії воєнного чи надзвичайного стану, а також під час дії карантину, встановленого Кабміном з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Читайте також: Особливості здійснення судочинства в умовах воєнного стану

Спрогнозуй перемогу в суді за позовними вимогами! Інноваційний функціонал доступний в рішеннях LIGA360 для юриста та адвоката. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини