Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миколу Гнатовського обрали суддею ЄСПЛ від України

Реклама

26 квітня 2022 року Парламентська асамблея Ради Європи обрала суддею Європейського суду з прав людини від України доцента кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка Миколу Гнатовського. Про це повідомила прес-служба Верховного Суду.

Зазначається, що він обійматиме посаду судді ЄСПЛ наступні 9 років.

"Микола Гнатовський - кандидат юридичних наук, фахівець з міжнародного та європейського права прав людини, міжнародного гуманітарного права, міжнародного кримінального права, теорії міжнародного права, права Ради Європи. Він брав активну участь у навчанні з прав людини та міжнародного права для суддів першої, апеляційної інстанцій та Верховного Суду.

У жовтні 2009 року Микола Миколайович був обраний членом Європейського комітету із запобігання катуванням, нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню від України. Його переобирали на цю посаду двічі - у 2013 та 2017 роках. З березня 2013 року - другий віцепрезидент ЄКЗК, а з березня 2015 року - президент ЄКЗК (переобраний у 2017 та 2019 роках)", - йдеться в повідомленні ВС.

Читайте також: Покарання за вчинення кримінального правопорушення в умовах воєнного стану буде наближеним до максимальної межі: ВС

ВС висловився щодо судового імунітету рф у справі про відшкодування шкоди, завданої державою-агресором

Дізнайся актуальний розклад судових засідань в умовах воєнного часу. Перевірити дати важливих засідань й налаштувати моніторинг допоможе LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини