Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено порядок тримання осіб, засуджених до обмеження волі, у виправних колоніях ДКВС на період воєнного стану

Реклама

Уряд затвердив на період дії воєнного стану Тимчасовий порядок тримання осіб, засуджених до обмеження волі, у виправних колоніях Державної кримінально-виконавчої служби України.

Відповідна постанова від 19 березня 2022 року № 320 набрала чинності 20 березня та діє протягом одного року з дня припинення або скасування воєнного стану.

Затверджений Тимчасовий порядок установлює загальні вимоги щодо тримання осіб, засуджених до обмеження волі (далі - засуджені), у виправних колоніях Державної кримінально-виконавчої служби з моменту введення воєнного стану, який охоплює воєнний час і частково відбудовний період після закінчення воєнних дій.

На період дії воєнного стану, який охоплює воєнний час і частково відбудовний період після закінчення воєнних дій, з метою забезпечення життя та здоров'я засуджених у виправних колоніях мінімального і середнього рівня безпеки ДКВС (далі - виправні колонії) можуть утворюватися дільниці для тримання засуджених.

Місце відбування покарання засуджених визначається на підставі Кримінального та Кримінально-виконавчого кодексів.

Перелік виправних колоній, у яких утворюються дільниці для тримання засуджених, визначає Мін'юст.

Направлення для відбування покарання засуджених, а також переведення їх з одного виправного центру (дільниці для тримання засуджених) до іншого виправного центру (дільниці для тримання засуджених) здійснюються відповідно до Кримінально-виконавчого кодексу та нормативно-правових актів.

Евакуація засуджених з одного виправного центру (дільниці для тримання засуджених) до іншого виправного центру (дільниці для тримання засуджених) здійснюється відповідно до Порядку проведення обов'язкової евакуації окремих категорій населення у разі введення правового режиму воєнного стану.

Приймання засуджених до дільниць для їх тримання, їх облік, умови відбування покарання, залучення до праці та медичне обслуговування здійснюються відповідно до глави 13 Кримінально-виконавчого кодексу України.

У дільниці для тримання засуджених вони тримаються під наглядом.

Про прибуття засудженого до дільниці для тримання засуджених адміністрація виправної колонії зобов'язана протягом трьох діб повідомити одного із членів його сім'ї або близьких родичів за вибором засудженого.

Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування зобов'язані сприяти адміністрації виправних колоній у трудовому та побутовому влаштуванню засуджених, які тримаються у дільницях для їх тримання.

LIGA ZAKON забезпечує онлайн-доступами до IT-платформи LIGA360 суди усіх рівнів та суддів. Замовте доступ за посиланням.

Читайте також:

Закон про участь цивільних осіб у захисті України: що передбачено?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини