Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відсторонення від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19: ОАСК визначив дату наступного засідання

Реклама

Окружний адміністративний суд повідомляє, що відбулось підготовче засідання у справі за позовом до Кабінету Міністрів про оскарження певних пунктів і підпунктів постанови Уряду щодо встановлення карантинних обмежень.

У цих пунктах і підпунктах, зокрема, йдеться про:

- відсторонення від роботи працівників і державних службовців, які відмовляються або ухиляються від проведення щеплень проти COVID-19;

- заборону здійснення перевезень пасажирів авіаційним і залізничним транспортом, користування пасажирами послугами регулярних і нерегулярних перевезень автомобільним транспортом у міжобласному та міжнародному сполученнях без наявності у них негативного тесту на COVID-19 або «жовтого» чи «зеленого» сертифікатів.

Під час підготовчого засідання суд залучив як третіх осіб Міністерство охорони здоров'я України та Федерацію професійних спілок України.

Наступне засідання відбудеться 9 березня.

У суді зазначили, що позивачі просять визнати протиправними та нечинними підпункти 22, 23 пункту 3; пункт 41-6 постанови Кабінету Міністрів № 1236 від 9 грудня 2020 року, внесені відповідно до постанов Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України № 1236 від 09 грудня 2020 року» № 1066 від 11 жовтня 2021 року, № 1096 від 20 жовтня 2021 року.

Усі рішення українських судів доступні в системі VerdictumPRO. Отримуйте доступ до бази із 94 млн судових справ із можливостями аналітики. Замовте VerdictumPRO окремо або ще із 50 цифровими інструментами у складі LIGA360:Юрист.

Читайте також:

Підготовка до допиту: ключові рекомендації

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини