Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В ОАСК надійшов позов до Етичної ради та Ради суддів України

Реклама

Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано позов до Етичної ради (перший склад) та Ради суддів України. Про це повідомила прес-служба ОАСК.

Позивачем зазначений Олександр Бойко.

Зазначається, що позивач просить суд:

-  визнати протиправною бездіяльність Етичної ради (першого складу), яка, на його думку, полягає в не розгляді його заяв від 1.12.2021 року, 23.12.2021 року та зобов'язати розглянути заяви, надавши за результатами розгляду належним чином оформлене рішення Етичної ради;

 -  визнати незаконним та скасувати рішення Етичної ради №1 від 12.01.2022 року «Про відмову у допуску кандидата на посаду члена Вищої ради правосуддя до співбесіди»;

- визнати бездіяльність виконавчого органу З'їзду суддів України - Ради суддів України в частині формування та безперешкодної діяльності в Україні Етичної ради, направленої на втручання в роботу найвищого органу суддівського самоврядування - З'їзду суддів України.

ОАСК вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Історію проходження судової справи можна перевірити у VerdictumPRO. Дізнайтеся, чи не було рішення переглянуто або скасовано, оцініть весь перебіг справи та спрогнозуйте тривалість розгляду. Замовте VerdictumPRO окремо або ще із 50 цифровими інструментами у складі LIGA360:Юрист.

Читайте також:

Верховний Суд опублікував дайджест судової практики ВС у справах із договору оренди землі за 2018 - 2021 роки

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини