Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які особливості сплати судового збору самозайнятими особами?

Реклама

Законом «Про судовий збір» (зокрема, статтею 5) передбачено низку пільг при сплаті судового збору, а саме випадки, за яких він не сплачується.

Аналіз таких визначених випадків свідчить, що вони залежать не тільки від предмета спору, а й від наявності у сторони - фізичної особи певного соціального статусу (учасник бойових дій, особа з інвалідністю I та II груп, законний представник дітей з інвалідністю і недієздатних осіб з інвалідністю, громадяни, віднесені до 1 та 2 категорій постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, тощо).

Фізична особа - підприємець (самозайнята особа тощо) - це фізична особа, яка здійснює підприємницьку діяльність і зареєстрована як платник податку і сплачує передбачені законодавством внески та податки (підпункт 14.1.226 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI).

Таким чином, громадяни, які мають пільги, передбачені статтею 5 Закону «Про судовий збір», і при цьому є фізичними особами - підприємцями, при зверненні до суду, будучи стороною у справі, користуються пільгами, які визначені цією статтею.

За інформацією відділу аналітично-статистичної роботи Сьомого апеляційного адміністративного суду.

Історію судової справи можна переглянути на ІТ-платформі LIGA360. Дізнайтеся, чи не було рішення переглянуто чи скасовано, дізнайтеся деталі справи та оцініть тривалість розгляду. Подробиці за посиланням.

Читайте також:

Судді ВАКС отримали повноваження реагувати на неповагу до суду: ухвалено Закон

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини