Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судді ВАКС отримали повноваження реагувати на неповагу до суду: ухвалено Закон

Реклама

На засіданні 25 січня Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо повноважень вищих спеціалізованих судів з розгляду справ про адміністративні правопорушення» законопроєкт № 5490. Детальніше про документ ми писали раніше.

Законом надано суддям вищих спеціалізованих судів повноваження на розгляд справ про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 185-3 «Прояв неповаги до суду або Конституційного Суду України» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Законом доповнено статті 213 та 221-1 КУпАП положеннями, згідно з якими вищі спеціалізовані суди набудуть повноважень розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 185-3 КУпАП, в порядку, встановленому для місцевих господарських та адміністративних судів, апеляційних судів та Верховного Суду.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

"Порушників можна буде притягти до адмінвідповідальності у вигляді штрафу на суму від 850 до 2550 грн", - зазначили в Мін'юсті.

Бажаєте мати розклад судових засідань під рукою? Понад 400 тис. дат засідань по всій Україні є у LIGA360. Швидко знайдіть потрібне засідання, оцініть навантаженість судді або суду, отримуйте сповіщення про зміни. Деталі за посиланням.

Читайте також: Президент підписав укази про застосування санкцій до 24 юросіб та 76 фізосіб

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини