Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Військовий облік для жінок: протягом 2022 року триватиме перехідний період

Реклама

Міноборони затвердило Перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов'язаних. Відповідний наказ № 313 від 11.10.2021 набув чинності 17 грудня.

Читайте також: Військовий облік для жінок: що варто знати?

«Протягом 2022 року триватиме перехідний період. Зараз ведеться робота над спрощенням порядку постановки на облік, вивчається питання пріоритетності професій, споріднених з військово-обліковими спеціальностями», - заявила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона додала, що про будь-які зміни у військовому обліку жінок Міністерство оборони обов'язково повідомить громадськість.

За її словами, штрафів протягом 2022 не буде. Це питання також вивчають на предмет можливих змін.

Зазначається, що наразі оборонне відомство також опрацьовує питання спрощення всіх процедур постановки на облік як чоловіків, так і жінок, зокрема і в частині «цифровізації» тих процесів, які технічно можливо перевести онлайн.

Раніше ми писали: Військовий облік для жінок в Україні: Міноборони надало роз'яснення щодо затвердженого переліку професій

Міноборони роз'яснило деякі питання щодо змін у військовому обліку жінок

Стикнулися з незвичною правовою ситуацією? Відповідь знайдете на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові алгоритми дій, судова практика, свіжа аналітика лідерів галузі. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини