Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Врегульовано деякі питання процедур банкрутства під час карантину: набув чинності Закон

Реклама

Сьогодні, 6 січня, набув чинності Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання окремих питань процедур банкрутства на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби COVID-19". Документ набрав чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.

Зміни внесено до пункту 12 розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Кодексу України з процедур банкрутства.

Так, змінами унормовано порядок проведення зборів (комітету) кредиторів у режимі відеоконференції, а також шляхом опитування, процедура підтвердження особи та повноважень учасника зборів (комітету) кредиторів, оформлення результатів зборів (комітету).

Також уточнено питання відповідальності арбітражного керуючого за невчинення дій, передбачених Кодексом з процедур банкрутства, через вимоги карантину, встановленого Кабміном з метою запобігання поширенню коронавірусу.

Так, арбітражний керуючий не несе дисциплінарної відповідальності за невчинення дій, передбачених цим Кодексом, якщо їх вчинення унеможливлено вимогами карантину, встановленого Кабміном з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, за умови повідомлення арбітражним керуючим про це:

  • комітету кредиторів (у справі про банкрутство юридичної особи - боржника);

  • кредиторів (у справі про неплатоспроможність фізичної особи - боржника);

  • кредиторів, вимоги яких забезпечені заставою майна боржника.

Крім того, визначено підстави продовження строків проведення попереднього засідання суду у справі про банкрутство (неплатоспроможність), звернення у межах провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) щодо визнання недійсними правочинів, вчинених боржником, дії мораторію на задоволення вимог кредиторів, оголошення про проведення першого, повторного та (або) другого повторного аукціону, виконання плану санації чи реструктуризації боргів боржника, процедури розпорядження майном, ліквідації, реструктуризації боргів боржника та погашення боргів боржника.

Читайте також: Верховний Суд роз'яснив, коли настає солідарна відповідальність керівника боржника

Обирайте комплексне рішення LIGA360:АДВОКАТ від ЛІГА:ЗАКОН, що поєднує головні інструменти для ефективної роботи адвоката в єдиному робочому просторі. Будьте в курсі всіх законодавчих новацій і правової картини дня. Уникайте ризиків негативного проходження справи, швидко добираючи релевантні судові рішення із 85 млн доступних. Аналізуйте подібні справи й рішення із правовою позицією ВС. Перевіряйте контрагентів і бізнес-партнерів.

Бажаєте придбати LIGA360:Адвокат НААУ за зниженою ціною? Тільки до Дня адвокатури України преміум-тариф LIGA360 надається за ціною професійного. Максимум корисних функцій та інформації - вигідні умови. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини