Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перелік осіб, які не підлягають самоізоляції після перетину державного кордону на в’їзд в Україну, оскаржують у ОАСК

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва зареєстрував позов жителя Луцька до Кабінету Міністрів щодо оскарження переліку осіб, які не підлягають самоізоляції після перетину державного кордону на в'їзд в Україну, повідомляє прес-служба суду.

Зокрема, позивач просить суд скасувати підпункт 3 пункту 7 урядової постанови № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», яким визначено, що самоізоляції підлягають особи, які перетинають державний кордон на в'їзд в Україну, крім:

- осіб, які не досягли 18 років;

- глав та членів офіційних делегацій іноземних держав, співробітників міжнародних організацій, а також осіб, які їх супроводжують, та в'їжджають в Україну на запрошення Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Офісу Президента, Міністерства закордонних справ;

- працівників дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей;

- осіб, які прибувають для участі в офіційних спортивних змаганнях і культурних заходах, що проходять на території України, та супроводжуючих їх осіб та низки інших осіб.

На думку позивача, оскаржуваним підпунктом 3 пункту 7 Постанови № 1236 Уряд безпідставно встановив перелік осіб, які звільнені від обов'язку самоізоляції.

Серед інших вимог позову - зобов'язати Кабінет Міністрів привести оскаржувані положення у відповідність до законів України та стягнути на користь позивача 307 тис. грн. моральної шкоди.

Усі рішення українських судів доступні в системі VerdictumPRO. Отримуйте доступ до бази із 94 млн судових справ із можливостями аналітики. Замовте VerdictumPRO окремо або ще із 50 цифровими інструментами у складі LIGA360:Юрист.

Читайте також:

МОЗ затвердив нові антиковідні правила масових заходів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини